Loading...

Bende pleegt groot aantal Ram- en Plofkraken bij pinautomaten van de ING en Albert Heijn [VIDEO]

Bende pleegt plofkraken
De politie is met spoed opzoek naar een groep criminelen die ervan verdachten worden een groot aantal plof en ramkraken gepleegd te hebben. De plofkraken worden door de criminelen met grof geweld gepleegd om de inhoud van de pinautomaten leeg te kunnen halen. Ze zorgen voor een grote financiele schades bij ondernemers en een gevoel van onveiligheid van niets vermoedende burgers.
Plofkraken
Tot mei 2016 krijgt de politie weinig meldingen binnen van plofkraken. Maar de maanden erop is het bijna elke week raak. Er wordt in een periode van zo’n 5 maanden zeker 50 geldautomaten opengekraakt. Een groot deel van die plofkraken is gepleegd door dezelfde bende, vermoedt de politie. Telkens slaan ze to ein een filiaal van de Albert Heijn en hebben bijna altijd de ING-geldautomaten van de Albert Heijn als doelwit.
Werkwijze
In het begin denkt de politie dat zij telkens zichzelf bezig houden met trekkraken. Daarna passen de criminelen hun werkwijze aan en gebruiken onder andere een thermische lans om de pinautomaten open te breken. Vervolgens maken ze ook gebruik van gas (levensgevaarlijk. De laatste twee methode kunnen leiden tot een grote brand, explosie of zelfs instortingsgevaar.
Dure snelle auto’s
De criminelen rijden vooral in snelle, onopvallende dure auto’s – waaronder een BMW 530D en een Audi A4 2.0 TFSI Quattro.