Loading...

Klachten over Hoofddoek controle op school in Utrecht loopt uit de hand… [VIDEO]

Op een school in Utrecht is volgens de PvdA de controle veel te streng. De partij heeft besloten aan de bel te trekken nadat er meerdere leerlingen hadden geklaagd dat er met een liniaal zou worden gecontroleerd hoeveel centimeter er van hun gezicht zichtbaar zou zijn.
Sinds afgelopen juni dit jaar heeft de school de reglement aangepast en is de hoofddoekcontrole ingevoerd. Hier worden er kledingvoorschriften bepaald. Een van die regels is dat er in de les geen petjes gedragen mogen worden. Hoofddoekjes zijn wel toegstaan, maar dan moet minimaal 90% van het gezicht duidelijk zichtbaar zijn.
Door de controles zijn er onwijs veel klachten binnengekomen van zowel leerlingen als ouders, de sfeer op school staat volgens de leerlingen on druk. “Met een meetlint langs de gezicht van de kinderen gaan om de hoofdbedekking te bepalen gaat wel erg ver. We begrijpen dat er onrust is ontstaan.” zegt PvdA raadlist Gadiza Bouazani

Wat vinden we hiervan? Laat je mening achter in de reacties! Heeft de school het recht om te zeggen dat de hoofddoeken niet goed zitten? Of gaan ze te ver om te zeggen dat de gezichten van de meiden niet “duidelijk” zijn. Een reactie op youtube klaart toch echter alles.
tatta