Loading...

Ali B beschuldigd van “Antisemitische” songtekst, Ali B reageert erop:

Er blijkt veel kritiek te zijn op de teksten van Ali B’s nieuwe single “Dat is Money” samen met Ronnie Flex. Ali B wordt ervan beschuldigd antisemitische teksten te hebben gebruikt.
Het gaat om teksten als “op mijn money als een jew” (ik zit op geld net een jood) – Ook dat er “golddiggers” zijn die hij zou deporteren naar de hood”.
De discussie gaat los op social media toen er een artikel verscheen op een joodse website waarin zijn teksten als antisemitisch werden bestempeld. Volgens Ali B zijn de beschuldigingen onjuist. De tekst “op zijn money als een jew” is meer een compliment naar de joden toe. Omdat joodse mensen volgens hem hun geld goed investeren en financieel sterk staan.
Ook zegt Ali B verbaasd te zijn over het feit dat hij commentaar ontvangt van de Joodse gemeenschap. “Ik had eerder opmerkingen verwacht uit de orthodoxe moslimgemeenschap dan vanuit de Joodse gemeenschap”.
Volgens Ali B zou het commentaar niet zo serieus genomen moeten worden. “Als je kijkt naar de website waar het artikel op staat dan zie je dat ze ieder woord van een marokkaan willen omvormen tot iets antisemitisch”. Check zijn reactie hieronder:
222
De single in kwestie (met videoclip)