Loading...

Ophef Politie Rotterdam over Agent die Warme Jas afpakt van dakloze pakt.

In de gemeenteraad van Rotterdam moet burgemeester Ahmed Aboutaleb zich morgen verantwoorden voor een agent die afgelopen maandag een warme jas van een zwerver in beslag nam. Arno Bonte van Groenliks wil er graag ophelderin over.
De Rotterdamse Politie twitterde afgelopen maandag dat zij zeven daklozen hadden aangetroffen in een parkeergarage, waarvan een van hen een jas droeg van een beveiligingsbedrijf. De agent heeft de jas van de zwerver afgepakt omdat hij vermoedde dat de jas niet van hem was.
zwerverjas
Op de tweet kwamen boze reacties, zoals die van Arno Bonte:
Op de tweet van Bonte gingen mensen helemaal los. Ook had de politie volgens Marloes Laarschot anders moeten optreden. “Dan haal je het embleem eraf. Maar je pakt toch niet iemands jas af als het -5 graden is. Willem Bosch reageert met: “Misschien even kijken of je hun broek en schoenen niet ook kan afpakken. En dan een foto ervan maken.”
Ook strafpleiter Richard Korver is ervan overtuigd dat de agent verkeerd heeft gehandeld. Volgens hem bepaalt een bedrijf zelf of zij kleding in bruikleen geeft of schenkt. Daarnaast mag een jas met een bedrijfslogo niet in beslag worden genomen.